Pompen

Pompen Zakelijke afnemers, grote orders, of niet gevonden wat u zoekt?

Laat het ons telefonisch weten: +31610937538 of per e-mail: info@smoldersbv.nl

Pompen van Handelsonderneming Smolders

Wij bieden u een groot assortiment pompen aan voor diverse doeleinden. Voordat u een pomp aanschaft willen wij u er wel op wijzen dat u goed geinformeerd wordt, u kunt dan ook altijd contact opnemen zodat wij u verder kunnen helpen. Het is van groot belang dat u weet wat u koopt om zo onnodige ellende te voorkomen of u nu een dompelpomp, motorpomp of hydrofoorpomp aanschaft. Bekijk hieronder de informatie die kunnen helpen bij het beslissen welke pomp het beste bij u past door middel van de specificaties bij iedere pomp.

Pompen en waar welke informatie van belang is

Bij het aanschaffen van een pomp speelt de volgende informatie een grote rol, met deze informatie kunt u een nauwkeurige keus maken over welke pomp u nodig heeft.

 1. Welke vloeistof gaat er door de pomp;
  Welke vloeistof zal er door de pomp gaan het is belangrijk om te weten wat voor vloeistof er door de pomp gaat bijvoorbeeld, vezelige stof, vaste delen of  een chemische vloeistof.
 2. De capaciteit die de pomp moet kunnen leveren;
  Het is van groot belang uiteraard hoeveel een pomp moet kunnen verpompen zo komt u neit voor een verassing te staan, in de specificaties is dit bij iedere pomp terug te vinden.
 3. De druk ook wel opvoerhoogte van de pomp
  Het is belangrijk om ook de druk van de leiding te weten die geleverd moet worden. Deze wordt meestal aangegevenmet bar of meter waterkolom waarbij 1 bar gelijk staat aan 10 meter waterkolom. U dient rekening te houden met druk verlies die onstaat in de waterleiding, hoe groter en langer de leiding, hoe meer verlies.
 4. Zelfaanzuigende pomp of een normaalzuigende pomp;
  Daarnaast is het belangrijk of u een zelfaanzuigende pomp of een normaalzuigende pomp nodig heeft. Een zelfaanzuigende pomp heeft een lager rendament vergeleken met een normaalzuigened pomp en een zelfaanzuigende pomp kan zuurstof of gassen afvoeren, waar dit niet kan bij een normaalzuigende pomp, daar dient de leiding luchtdicht te zijn. Bij een beide pompen is wel zo dat de zuigslang en vooral het pomphuis vloeistof moet bevatten.

Online al uw pompen kopen

Houdt u rekening dat sommige pompen samengesteld moeten worden en kunnen afwijken van de normale levertijd, wilt u zekerheid kunt het beste contact opnemen dan kunnen wij u een indicatie geven, het gaat hier vooral om de motorpompen. Voor al uw overige vragen kunt u uiteraard ook contact opnemen.

Online uw pompen bestellen bij Handelsonderneming Smolders