PVC buizen in diverse diameters

PVC buizen zijn er in vele diameters en uitvoeringen bestemd voor de hedendaagse werkzaamheden. We kunnen de diameters van de PVC buizen onderscheiden in 2 categorieën:

Vervolgens zijn in deze categorieën diverse PVC buizen beschikbaar in uiteenlopende diameters, wanddikte en uitvoeringen. Zo hebben PVC afvoer buizen een SN waarde die de dikte van de buizen definiëren om zo te bepalen welke buizen voor welke toepassing gebruikt gaan worden. De PVC druk buizen zijn ervoor om met druk om te kunnen gaan zo kunnen diverse PVC buizen bijvoorbeeld 12,5 bar aan.

Diameters afvoer PVC buizen

De meest gangbare diameters van afvoer PVC buizen variëren van:

  • 50mm voor waterafvoer in huis. Denk hierbij aan de gootsteen, toiletten en dergelijke.
  • 75/80mm die vaak voor hemelwaterafvoer gebruikt worden, denk hierbij aan tuinen.
  • 110/125/160 voornamelijk voor riolerings werkzaamheden

Uiteraard beschikken wij voor u over vele PVC buizen met diverse diameters meer van bijvoorbeeld 32mm tot aan 630mm. Kortom u heeft voldoende keuze aan PVC buizen en diameters, niet alleen beschikken wij voor u uit vele maatvoeringen maar ook diverse uitvoeringen, denk hierbij aan gladde PVC buizen, met manchet, SN2, SN4 of SN8. Ook te vinden in ons assortiment de diverse PVC hulpstukken als bochten, moffen, t en y-stukken.

Diameters druk pvc buizen

Dan zijn er ook nog de druk PVC buizen, hieronder vindt u de meest gangbare maten en waarvoor deze voornamelijk gebruikt worden:

  • 40/50mm wordt veelal gebruik bij vijvers
  • 50/63/75/90/110 zijn maten die zeer veel gebruik worden bij veehouderijen

De diameter van deze PVC buizen die beschikbaar zijn varieren van 25mm tot aan bijvoorbeeld 315mm met een 12mm wanddikte die bestemd zijn voor 10 bar. Deze buizen zijn beschikbaar zowel glad als met lijmmof. Ook hebben wij een zeer mooi assortiment kogelkranen, afsluiters, verloopstukken, bochten, koppelingen en meer voor u beschikbaar om uw gehele leiding te maken naar uw wens. Mocht u vragen hebben horen wij dit graag. 

Handelsonderneming Smolders heeft voor u alle PVC buizen diameters beschikbaar