Waarom worden Rvs schroeven gebruikt?

Roest vast stalen (hierna te lezen als) Roest Vrij Stalen  schroeven zijn zeer duurzaam en bestand tegen zeer veel omstandigheden zoals weer en wind, bacteriën en vele chemicaliën en hierom bestand tegen roest. Waarom roesten Rvs schroeven dan?

Niet alleen zijn roest vrij stalen schroeven duurzaam en heeft het veel voordelige eigenschappen maar het is ook nog eens 100% recyclebaar en hierdoor milieuvriendelijk.

Mocht u overwegen Rvs schroeven te kopen dan beschikken wij over een zeer uitgebreid assortiment roest vrij stalen schroeven.

Bekijk ons volledig assortiment Schroeven in onze webshop.

Waarom roesten Rvs schroeven?

Roest vrij stalen schroeven en bouten kunnen verouderen na een lange tijd blootgesteld te zijn aan licht of hitte, ook kunnen Rvs schroeven roesten als deze in contact komen met vloeistoffen als chloor, zoutzuur of schuurmiddelen.

Door deze externe factoren op Rvs raakt de beschermende passieve laag beschadigd waardoor roest zal ontstaan.

Rvs kan ook roesten als het in aanraking komt met onbewerkt staal, of tijdens het aandraaien van de schroef met een schroevendraaier of bitje die in aanmerking zijn gekomen met de boven vernoemde chemicaliën, als u de schroef te hard aandraait en over de kop schiet, beschadigd de kop en beschadigd de passieve laag.

Kortom genoeg oorzaken waardoor Rvs schroeven kunnen roesten.

Echter het meest voorkomende is dat de schroeven te agressief worden aangedraaid waardoor de kop beschadigd denk bijvoorbeeld aan een accu boormachine met een bitje.

Ga dus met beleid met uw materialen om en u zult nergens last van krijgen.

Wanneer uw Rvs schroeven roest bevatten kan het zijn dat dit alleen op de kop is, vaak wordt dit genegeerd echter is en blijft het wel roest en zal dit uiteindelijk verspreiden.

Het beste kunt u nog altijd de schroef vervangen.

Productie

De roest vaste schroef wordt vervaardigd uit een versmelting van andere soorten metaal, dit is vaak een samenstelling van nikkel, ijzer en chroom en vervolgens wordt er ook koolstof aan toegevoegd.

Door minimaal 11 tot 12% chroom en 1,2% koolstof te gebruiken spreken we van roestvast staal.

Tevens zijn er ook andere toevoegingen die te gebruiken zijn voor deze samenstelling, bijvoorbeeld: molybdeen, silicium, titanium of stikstof.

Rvs schroeven zijn ook in diverse kwaliteiten te verkrijgen zoals, A2, A4 en C2. zie ook Wikipedia.

Montage van de Rvs schroef

Rvs schroeven zijn zachter dan andere schroeven door hun samenstelling.

Dit kan voor problemen zorgen bij het monteren raadzaam is dan ook bij hardere materiaal soorten voor te boren zodat de kans van breken of verbuigen geheel weg is.

Ook moet u ervan bewust zijn om het juiste gereedschap te gebruiken voor de montage want mocht u een torx Rvs schroef aanbrengen met een te klein bitje of een bitje dat niet van Rvs is en u draait over de kop heen waardoor de schroef beschadigd heeft u kans dat de schroef niet meer geheel roest vast is.

Vragen over Rvs schroeven?

Heeft u vragen over Rvs schroeven of over andere producten laat het ons telefonisch weten: +031(0)85-0640877 of per e-mail: info@smoldersbv.nl.