Draadeind

Rvs, blank, verzinkt of messing draadeind

Al uw montage en bouwmateriaal kunt u kopen bij Handelsonderneming Smolders B.V.

Hieronder kunt u vinden wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van draadeind, ook hebben wij voor u specificaties betreft materiaal en waar deze toegepast kunnen worden.

Wij bieden u onder anderen de volgende draadeind aan uit ons assortiment:

Verzinkt draadeind.
Thermisch verzinkt draadeind.
Rvs zowel A2 als A4 draadeind.
Messing draadeind.
Blank draadeind.

Verzinkt of thermisch verzinkt draadeind

Bij verzinkt (niet thermisch) wordt gesproken over elektrolytisch verzinkt, hierbij wordt een zinklaag vanuit een waterige oplossing toegepast die langs een elektrolytisch weg wordt neergeslagen.

Deze laag is vaak egaal en glad, echter is de verdeling van de stroomdichtheid over het product helaas niet op alle plaatsen hetzelfde waardoor de laagdikte op bepaalde plaatsen hoger is dan andere, met name uiteindes en uitsteeksels zullen hier last van hebben en dus minder goed beschermd zijn.

Bekijk ook ons assortiment bijbehorende moeren.

Bij thermisch verzinken worden de producten in een bak met vloeibaar zink gedompeld waarbij een groot blok zink wordt gesmolten.

Tijdens het dompel process worden de producten bedekt met de vloeibaar zink.
Deze laag is niet zoals elektrolytisch verzinkt, glad en egaal maar vaak minder glanzend tot zelfs mat grijs.

Echter is het wel zo dat de laag zeer goed neerslaat op alle plekken van het product waardoor deze beter is bewerkt dan elektrolytisch en dan ook een beter beschermd is.

Klasse 4.8 of 8.8 draadeind

Als over klasse 4.8 of 8.8 wordt gesproken bij bijvoorbeeld draadeind of bouten zit het verschil in de bewerking en behandeling van het staal soort.

Zo heeft 8.8 een extra toevoegingen bijvoorbeeld chroom, mangaan of borium en een warmtebehandeling gehad waardoor hogere treksterkte en zwaardere belasting mogelijk zijn op het materiaal.

Bedenk dus vooraf goed waarvoor u het materiaal wilt gebruiken.

Rvs A2 of A4 draadeind

Bij draadeind of bouten en revetten kan gesproken worden over A2 of A4.

De “normale” Rvs A2 is de goedkoopste variant van Rvs die veelal wordt gebruikt voor toepassingen voor binnen en buiten.

In Rvs A4 is een kostbaar element genaamd molybdeen als legeringselement toegevoegd, waardoor deze legering nog beter is bestand tegen zuren, logen, zouten, chloor, ammoniak.

A4 Rvs komt u veelal tegen op bijvoorbeeld plaatsen als:

Booreilanden.
Mestopslag.
Boerderijen.
Opslag aan de kust.
Zwembaden.

Bekijk ook ons assortiment A2/A4 bouten en A2/A4 revetten.

Online voordelig al uw draadeind kopen

Al uw draadeind voordelig, snel en gemakkelijk online kopen doet u bij uw speciaalzaak, Handelsonderneming Smolders B.V.